Avaritë nga moti i keq, informacioni i përditësuar nga 11 drejtoritë rajonale të OSHEE në vend

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, po ndjek me vëmendje situatën e krijuar nga moti i keq që ka përfshirë vendin, me reshje shiu e bore si dhe ngrica, si pasojë e uljes së ndjeshme të temperaturave.
Në terren janë angazhuar rreth 1800 punonjës nga 11 drejtoritë rajonale të OSHEE në vend, të cilët janë në gadishmëri për të riparuar defektet e shkaktuara nga moti i keq në rrjetin e shpërndarjes.
Në të gjithë territorin sipas rajoneve janë ngritur grupet e gadishmërisë të OSHEE sh.a për ndjekjen e rregjimit të punës së rrjetit shpërndarës, lokalizimin e difekteve dhe marjen e masave per likuidimin e avarive ne rrjeti shperndares TL/TM/TU që furnizojne:
• Spitalet,
• Hidrovoret,
• Objektet e rëndësisë së veçantë administrative, etj,
• Të gjithë konsumatorët, deri tek konsumatori më i fundit,

Informacioni i orës 07:30

Nr total I fiderave me defekt është 33.

Zonat pa energji:
Rajoni Tirane : Qyteti Kombinat, Spitali, Zjarrfiksja , Prush, pjeserisht Dajt
Rajoni Durres: 4 rruget Shijak/Sallmone, Fllake/Shijak; Borizane/Fushe Kruje; Karpen , Harizaj, Vorozen/Kavaje
Rajoni Berat: Komuna Gradishte : Spolate, Mehallez, Komuna Terbuf, Sulzotaj, Shenepremte, Germenj i Vogel, Bishcukas, Xeng, Mize, Zharnec, Plazh Divjake.Spital DIVJAKE.Hidrovor tek PISHAT.Bashkia Divjake,
Rajoni Elbasan: pjeserisht Funar/Elbasan; Mollas, Tregan/Cerrik, Cerruje/Gramsh
Rajoni Gjirokaster: Krahes/Tepelene Petran, pjeserisht Qytet Permet/Permet
Rajoni Fier: Lagjet: E RE, 1 Maj, Griz, Ruka e Transporti
Fshatra: Drelia, Qineqar, Fiqet, Rozhdie, Patos Fshat, Kasmit, Lalaj, Gjorgoz , Gjorgovi, Lalaj/Patos; Dukas, pjeserisht qytet Ballsh/Ballsh; Lagjet: 1 Maj,Kastriot,Apollonia, Portez/Fier
Rajoni Vlore: Gorisht
Rajoni Kukes: Nj.Bashkiake Tropoje/B.Curri; Fajze/Has
Rajoni Shkoder: Fshatrat:Qerret,Vile,Telume,Kishe Arrem/Shkoder; Rrile, Barbulloje/Lezhe
Rajoni Burrel: QLagjia 1, Kisha Shenanoj , Gjorm/Lac ; Zajse/Rreshen, Guri I Kuq , Zall Dardhe/Peshkopi
Stakimet kane ndodhur per shkak te perkeqesimit te motit me shi gjate oreve te mbremjes dhe oreve te para te mengjesit.
Aktualisht rajonet me te prekura nga defektet jane rajonet e Durresit, Burrelit , dhe rajoni i Fierit.

Informacioni I orës 09.30

Nr total fiderave pa tension është 22.

Zonat pa energji:
Rajoni Tirane : Qyteti Kombinat, Prush, pjeserisht Dajt
Rajoni Durres: 4 rruget , pjesrisht Fllake / Shijak ; Borizane/Fushe Kruje; Bago/Kavaje
Rajoni Berat: Kozare, Poshnje/Kucove; pjeserisht Fiershegan, Terbuf/Lushnje
Rajoni Elbasan: pjeserisht Funar , Bradashesh /Elbasan; Mollas, si dhe pjeserisht Tregan/Cerrik, Cerruje/Gramsh
Rajoni Gjirokaster: Krahes/Tepelene Petran, pjeserisht Qytet Permet/Permet
Rajoni Fier: Lagjet: 1 Maj,Kastriot,Apollonia , Kraps./Fier;
Rajoni Vlore: Gorisht si dhe degezimi I Hidrovorit Gorice .
Rajoni Kukes: Nj.Bashkiake Tropoje, Lekbibaj /B.Curri; Fajze/Has;
Rajoni Shkoder: Rrile, Barbulloje/Lezhe
Rajoni Burrel: Guri I Kuq , Zall Dardhe/Peshkopi
Stakimet kane ndodhur per shkak te perkeqesimit te motit me shi gjate oreve te mbremjes dhe oreve te para te mengjesit. Aktualisht rajonet me te prekura nga difektet vazhdojne te jene rajonet e Durresit, Burrelit , dhe rajoni I Fierit.
N/St Pike Shperndarje Ballsh eshte I gjithi jashte pune pasi dy fidera 6 kV , Fideri 2 dhe Fideri 4 qe dalin nga N/St Tec Fier dhe qe furnizojne kete N/Stacion jane me difekt
Degezimi i Hidrovorit te Gorices qe furnizohet nga Fideri 6 N/St Vlora 1 eshte jashte pune. Hidrovori Gorice eshte pa energji.
Fidrat qe furnizojne spitalet jane ne pune.

Informacioni i orës 11.30

Nr total i fiderave me defekt eshte 11.
Zonat pa energji:
Rajoni Durres: 4 rruget Shijak ; Derven/Fushe Kruje; Sinaballaj/Rrogozhine
Rajoni Berat: Kozare, /Kucove; Terbuf/Lushnje: Krores/Corovode
Rajoni Elbasan: pjeserisht Funar , Bradashesh /Elbasan; Mollas,/Cerrik, Cerruje, Porocan, Kodovjat /Gramsh
Rajoni Vlore: Gorisht
Rajoni Kukes: Babqorre, Dukagjin/Kukes; Lekbibaj/Tropoje; pjeserisht Fajze/Has
Rajoni Burrel: Guri I Kuq ,/Peshkopi
Stakimet kane ndodhur per shkak te perkeqesimit te motit me shi gjate oreve te mbremjes dhe oreve te para te mengjesit. Aktualisht rajonet me te prekura nga difektet vazhdojne te jene rajonet e Durresit, Elbasanit dhe Beratit.

N/St Pike Shperndarje Ballsh eshte I gjithi jashte pune pasi dy fidera 6 kV , Fideri 2 dhe Fideri 4 qe dalin nga N/St Tec Fier dhe qe furnizojne kete N/Stacion jane me difekt
Hidrovorit i Gorices qe furnizohet nga Fideri 6 N/St Vlora 1 morri energji . Aktualisht te gjithe fiderat qe furnizojne me energji elektrike Hidrovoret jane ne pune .
Fidrat qe furnizojne spitalet jane ne pune.

Informacioni i orës 14.00
Nr total i fiderave pa energji është 9.

Zonat pa energji:
Rajoni Tirane : Nuk ka asnje fider te stakuar me difekt.
Rajoni Durres: 4 rruget Shijak
Rajoni Berat: Avaleas/Kucove
Rajoni Elbasan: Gjinar/Elbasan; Cerruje/Gramsh
Rajoni Korce: Voskopoje si dhe pjeserisht Vithkuq/Korce
Rajoni Fier: Lagjia 1 Maji
Rajoni Vlore: Gorisht
Rajoni Kukes: Babqorre, Dukagjin/Kukes; Lekbibaj/Tropoje; pjeserisht Fajze/Has
Rajoni Burrel: Guri i Kuq , Zall Dardhe /Peshkopi
Te gjitha linjat dhe N/Stacionet jane ne skeme normale furnizimi me energji elektrike
Te gjithe fiderat qe furnizojne me energji elektrike Hidrovoret jane ne pune .
Fidrat qe furnizojne spitalet jane ne pune.

Informacioni i ores 16:00

Nr total I fiderave me defekt eshte 7.

Zonat pa energji:
Rajoni Tirane : Hotel Drini, Ministria e Buqesise, Ministria e Mbrojtjes,Telekom ,Gjykata e Larte,Muzeu Kombetar, TOB, Inima, Piramida, Galeria e Ateve, Hotel Dajti, Hotel Tirana,
Rr Ilia Dilo Sheperi, Rr Gjovalin Gjadri,Rr Hamdi Pepa,Rr Bedri Karapici,Rr 3 Deshmoret (pjeserisht) prane KMY,Biznese private brenda territorit te Ish Misto Mames,Kaon.
Rajoni Durres: 4 rruget Shijak ; Xhafzotaj/Shijak
Rajoni Berat: Velabisht/Berat
Rajoni Elbasan: Klos-Mollas/Cerrik
Rajoni Vlore: Gorisht
Rajoni Kukes: pjeserisht Lekbibaj/Tropoje; pjeserisht Shemri/Kukes

Te gjitha linjat dhe N/Stacionet jane ne skeme normale furnizimi me energji elektrike Te gjithe fiderat qe furnizojne me energji elektrike Hidrovoret jane ne pune .Fidrat qe furnizojne spitalet jane ne pune.