Moti i keq, informacion i përditësuar nga 11 drejtoritë rajonale të OSHEE në vend

Informacioni i orës 12.00
Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, njofton se vijon puna për riparimin e defekteve që ka shkaktuar në rrjet moti i keq që ka përfshirë mbarë vendin këto ditë.
Sipas informacionit të përditësuar nga dispeceritë rajonale të OSHEE në vend, zonat më të prekura nga avaritë janë ato rurale, dhe raportohen për 5 fidera me defekt në mbarë vendin.

Zonat që janë pa energj:
Rajoni Tiranë: pjeserisht Farke , Pall 148/1 tek Rr Konferenca e Pezes pasi jane demtuar dy dalje ne TU tek Kabina Blloku I Uzines
Rajoni Elbasan: Aspiraj, Hasgjokaj/Peqin
Rajoni Korce: Fshatrat: Osoje dhe Gjikas (Difekt ne Linje – 12 Abonente)
Rajoni Fier: Zona Aranitas (nje kabine Djegur TR 25 Abonente)
Rajoni Vlore: Lagj 24 Maj .Bashkime .29 Nentori. Hidrovori I ri, Dhermi/Vlore
Rajoni Kukës: Ne fshatin Sezem kane mbetur 3 konsumatore pa energji,
Rajoni Shkoder: Gjegjan/Puke Lagjet Dushke dhe Zvine ne fshatin Berishe (percjelles te keputur 20 Abonente); Zona Shtuf ne Zues, nje kabine me Tr te djegur rreth 12 Abonente

Zonat ne te cilat eshte rikthyer energjia
Rajoni Tirane: Rr Babe Rexha , Kabina Shkolla Cajupi u zevendsua transformatori I Kabines
Rajoni Durres: Katund sukth,Katund I Ri/Shijak
Rajoni Gjirokaster: Gllave e Madhe , Gllave e Vogel , Danaj

Nga grupet e terrenit te OSHEE-se po punohet per riparimin e difekteve ne kohe sa me te shpejte ne te gjithe vendin.

Te gjitha linjat 35 kV dhe N/Stacionet jane ne skeme normale furnizimi me energji elektrike.
Te gjithe fiderat qe furnizojne me energji elektrike Hidrovoret jane ne pune
Te gjithe fiderat qe furnizojne spitalet dhe institucionet e rendesise se vecante jane ne pune

Informacioni i ores 10.00

Numri i fiderave me defekt eshte 3

Zonat qe jane pa energji:

Rajoni Tirane: pjeserisht Rr Babe Rexha, Pall 148/1 tek Rr Konferenca e Pezes pasi jane demtuar dy dalje ne TU tek Kabina Blloku I Uzines si dhe zona prane Shkolles Cajupi ku ne kabinen Shkolla Cajupi eshte djegur transformatori I Kabines.

Rajoni Durres: Katund sukth,Katund I Ri/Shijak

Rajoni Elbasan: pjeserisht Pajove/Peqin

Rajoni Korce: Fshatrat: Osoje dhe Gjikas (Difekt ne Linje – 12 Abonente)

Rajoni Fier: Zona Aranitas (nje kabine Djegur TR 25 Abonente)

Rajoni Gjirokaster: Gllave e Madhe , Gllave e Vogel , Danaj

Rajoni Vlore: pjeserisht Lagj 24 Maji

Rajoni Kukës: Ne fshatin Sezem kane mbetur 3 konsumatore pa energji,

Rajoni Shkoder: Lagjet Dushke dhe Zvine ne fshatin Berishe (percjelles te keputur 20 Abonente); Zona Shtuf ne Zues, nje kabine me Tr te djegur rreth 12 Abonente

Zonat ne te cilat eshte rikthyer energjia

Rajoni Durres: Autostrada Maminas/Shijak

Rajoni Gjirokaster: pjeserisht Qytet Kelcyre

Rajoni Burrel: Fushe Gjorm/Lac