Avaritë në n/stacione dhe hidrovore, normalizohet situata

Operatori i Shpërndarjes së energjisë Elektrike njofton për eliminimin e avarive të ndodhura sot në mëngjes si pasojë e motit të keq me shi dhe erë.

Eshtë kthyer në gadishmëri  N/Stacioni 110/35/6 kV Gjirokastra 1.
Në Gjirokastër u furnizuan normalisht me energji  /  Lagja ‘’18 Shtatori (një pjesë)’’;’’ Varosh (një pjesë)’’;’’ Kodra e Shtufit (një pjesë)’’;’’ Gorica’’;’’Palorto’’;’’Pazari’’;’’Grehot’’;’’Topullaraj’’;’’Valare’’;’’Andon Poci’’;’’Zona Industriale’’;’’Cfake’’;’’Puntore’’;’’ Zinxhire’’;’’Dunavat’’;’’Manalat’’;’’11 Janari’’;’’ Kala’’;’’Plake’’;’’ Kordhose’’; Kom’’Odrie’’

Ndërkohë janë jashtë pune fidrat e zonave rurale Fidri’’Dropulli Sipërm’’, Fidri ‘’ Zagori’’

Në rrethin Gjirokastër janë pa energji zonat: Komuna’’Cepo’’;Kom’’Picar’’;Kom’’Antigon’’; Kom’’Bulo’’; Kom’’Libohove’’; Fshatrat Viroi;Lunxheri;Lazarat.

Po ashtu është eleminuar avaria në hidrovorin “Radhimë”.
Mori  energji N/Stacioni Radhimë dhe Orikum.

Në rrethin Vlore  u furnizuan me energji /  Bashkia Orikum ,

Jashtë pune vazhdon vazhdon Degëzimi  ‘’Hidrovorit- Radhimë.

Gjithashtu është eliminuar avaria në L 30-59  Kalimash- Krumë.

Në orën 13:50 mori tension linja normale.

Në rrethin Has  u furnizua me energji  normale / Bashkia Krumë ;  Komunat’’Golaj;’’Fajze’’;Gjinaj’’;’’Bytyç (pjesërisht)’

U eliminua gjithashtu dhe avaria në  L 30-14/3 Poliçan – Bogovë.
Për pasojë mori energji N/Stacioni Bogovë, Çorovodë që furnizon me energji Bashkinë Çorovode ; Komuna’’Vendereshe’’; Komuna’’Çepan’’; Komuna ‘’Gjebres’’ , Komuna’’Leshnje’’;

Komuna ‘’Potom’’; Komuna’’Qender Çorovode’’; Komuna’’Konak’’
Hecet ‘’Bogove’’ ; ‘’Faqekuq’’ dhe ‘’Vlushe’’

Grupet e punës së OSHEE vazhdojnë punën në terren për garantimin e furnizimit me energji të gjithë konsumatorëve në mbarë vendin.