Eliminohet avaria në linjën Plastmas-Kavajë, marrin energji zonat në Lushnjë e Kavajë

1

 

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, njofton se është rikthyer energjia në n.stacionet Kavajë, Golem dhe Plastmas, pas riparimit të defektit në linjën 110 kV Plasmas-Kavajë.

Aktualisht është rikthyer furnizimi normal me energji në zonat e prekura nga ky defekt:

Qyteti Kavajë, Golem, Seferaj, Qerret, Shkëmbi i Kavajës, Mali i Robit, Përroi i Agait, zona e vilave Kastrati, Stacionit i Trenit Golem. Qerret, Agonas bregdet,

Hidrovor Sineji, Kanaparaj, Bago, Karpen, Bregu i përroit, Kanaparaj, Krye Zi, Vik Xhafaj , Xiku i Lajës, Helmas, Gërmenj, Harrizaj, Domen, Kazie,Peqinaj,

Gjoc, Momel, Vorrazen , Bukaqi, Hajdaraj, Luz i Vogel, Ura e Draçit, Spitali Ri, Lagjia e kishës, Lagjia Nela, Kavaja Qendër, Elektriku, Ish fabrika e bukës,

Burgu, Lagjia Sallebej, Rrakull, Zona pranë Ish Fabrikës së Letrës, Pallati i Haverikve, Kantina Merhori, Dalja e qytetit të Kavajës, pallati i Kulturës, Lagjia Sharre, Zona pranë Azilit të pleqve, Zona pranë ish Fabrikës së Tullave.

Po sot në mesditë u rikthye energjia dhe në n.stacionin Plastmas, që u dëmtua për shkak të reshjeve.

Për pasojë morën energji n/stacionet Plasmas,

Rrogozhinë, Divjaka, Ballaj, Hysgjokaj, Mërtish, Lushnja 35kv.

Zonat që morën energji në Lushnjë

Komuna Golem: Allprenaj, Hajdaraj, Kasharaj,

Komuna Dushk: Dushk, Konjat, Thanasaj, Gramsh, Zham, Shegas, Ujësjellësi i Qytetit,

Komuna Karbunarë e Vogël;   Zgjanë,. Skilaj, Kupas, Murriz

Komuna Ballagat: Ballagat, Xibrakë, Manasufaj, Matjan, Gjuzaj, Gjyshaj

Komuna Karbunarë e Vogël:Zgjanë, Skilaj, Kupas, Murriz

Komuna Hysgjokaj: Hysgjokaj, Kurtinë, Canakaj, Karbunarë e Vogël

Karbunarë e Madhe: Lagjia Xhevdet Nepravishta Lushnjë

Komuna Golem: Pluk, Golem, Lagja “18 Tetori”, Spitalin e Lushnjës

Komuna Kolonjë: Savër, Bishqethem, Gorrë, Lumth, Kamcisht, Rrapëz, Pirrë, Krutje, Lifaj, Arrëz, Ngurrëz, Zhym, Kadiaj, Arrëz

Komuna Fiershegan: Stan, Karbunarë, Barbullinjë, Kocaj, Fiershegan, Sejmenas, Qerret, Kosovë e Vogël, Cinar, Thanë, Murriz, Kashtëbardhë

Biznese në qytet në lagjet “18 Tetori” dhe “Loni Dhamo” dhe “Xhevdet Nepravishta”

Lagja: “Xhevdet Nepravishta” “Kongresi i Lushnjës”   Lushnjë.

Lagja: “Xhevdet Nepravishta” “Skënder Libohova”, “Loni Dhamo”, “Clirim” Lushnjë, “Kadri Qystri”, “Kongresi i Lushnjis”, Lagja: “Gafurr Muco”,

Bashkia Divjakë, Divjakë, Plazh Divjakë, Xeng, Mizë, Zharnec.

Komuna Grabian: Grabian, Dushk Can Stravec, Gërmenj, Hallvaxhias, Bregas.

Komuna Tërbuf:       Sulzotaj, Shënepremte, Gërmenj i Vogël, Bishcukas, Cermë Pasha, Cermë Shkumbin, Cermë e Sipërme, Cermë Proshk,

Ndërmarrja e Naftës dhe Gazit, Cermë sector, Komuna Remas:   Remas, Babunjë, Gungas, Kryekuq, Fier-Seman, Gradishtë, Karavasta, Kamenicë

Komuna Gradishtë: Spolatë, Mëhallëz. Këmishtaj, Mërtish, Goricaj, Sopëz, Ferras, Sënez.

Komuna Kolonjë:   Bubullimë, Eskaj, Bitaj, Drengë, Gjonas, Halilaj