Riparohen defektet, OSHEE: Asnjë n/stacion 110/35 Kv dhe linja 35 Kv pa energji

emergjenca

INFORMACIONI I ORES 16:30

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike po ndjek me vëmendje situatën e krijuar nga moti i keq me reshje shiu e erë që ka përfshirë vendin tonë

Zonat në të cilat është rikthyer energjia

Rajoni Tirane : U rikthye energjia në zonën e Mulletit, Saukut dhe pjesërisht në zonën e Paskuqanit
Rajoni Durrës : Ka marrë energji zona e Romanatit
Rajoni Kukës: U rikthye energjia përfundimisht në zonën e Lekbibaj/B.Curri dhe pjesërisht në zonën e Fajzës/Krume.
Rajoni Korcë: U rikthye energjia në zonen e Bucimas/Pogradec dhe në zonën e Leskovikut/Ersekë
Rajoni Burrel: U rikthye energjia në zonën Shupenzë
Rajoni Shkodër: U rikthye energjia në zonën e Zuesit

Nuk ka asnje defekt ne n.stacionet 110/35 kV dhe linjat 35 kV

Linja 30-48 Sarande 35 kV-Bunec ka marre energji ne oren 13:14 min dhe jane furnizuar normalisht me energji te gjithe konsumatoret.
Eshte riparuar defekti dhe ne n.stacionin e Vojnikut rreth ores 13:20 min dhe kane marre energji te gjitha zonat qe mbulohen nga ky n.stacion

Të gjithë hidrovoret janë në punë dhe furnizohen normalisht me energji
Theksojmë se janë marrë masa për furnizimin me energji të institucioneve të rëndësisë së vecantë, sic janë spitalet.

Zonat ku po punohet për rikthimin e energjisë

Rajoni Tiranë: Për arsye remonti në linjën e TM është stakuar fideri 7/Ibe qe mbulon zonën pjesërisht Ibë
Zonat pa energji: Qereke (pjeserisht), Tapize, Pompat Tapize,
Gjithashtu pa energji janë edhe zonat : Valias pjesërisht, Pezë pjesërisht, Zall Bastar , Mullet, Mëzez pjesërisht dhe Shupal.
Rajoni Vlorë: Është riparuar defekti në fiderin nr 3 Kocul. Po punohet në zonat e thella malore ku raportohet më shumë defekte dhe zonat më të prekura janë: Gorishtë, Novoselë.
Rajoni Durrës Ballaj
Rajoni Berat: Fshati Pellumbas, Potom, Tomorrice, Komuna Velabisht, Kakruk.
Rajoni Elbasan : Shushice, Mollas, Gjinar,Perparim.
Rajoni Korcë: Ersekë, Komuna Bucimas, Kapshticë, Komuna Qender.
Rajoni Gjirokastër: Janjar , Delvine/Sarande Danaj/Memaliaj
Grupet e punës së OSHEE janë në terren për të riparuar defektet sa më shpejt dhe normalizimin e situatës së furnizimit me energji

INFORMACION I ORES 12:00

Zonat në të cilat është rikthyer energjia:

Në rajonin Durrës u rikthye energjia në zonat : Rashbull, Lagjet: SMT, Pallati Hark, Bakushe Visha, Tregtia, Hekurudha, Hasan ne Qytet Kruje; Rade, Kanapraraj, Fermë Sukth, Karpen, Manskuri, Sektor Rinia, Maminas
Rajoni Gjirokastër: Lazarat;
Raoni Burrel: Zona Komsi;
Rajoni Berat: Pjesërisht Mertish.
Rajoni Vlorë: Amonicë, pjeserisht Brataj.

Të gjithë hidrovoret janë në punë dhe furnizohen normalisht me energji
Theksojmë se janë marrë masa për furnizimin me energji të institucioneve të rëndësisë së vecantë, sic janë spitalet.

Problematika nga moti i keq

Linjat me defekt
Në burimet e furnizimit me energji elektrike që janë nënstacionet 110/35/20/10/6kV dhe linjat TL 35kV ka difekt nenstacioni Vojnikë në rajonin e veriut.
Linja 30-48 Sarandë 35 kV-Bunes stakuar me tokë.
Për shkak të motit të keq me furtunë dhe shkarkime atmosferike, defektet kanë lënë pa energji, zonat : Borsh, Corraj, Fterrë, Piqeras, Lukovë, Sasaj, Krekëz, Shën Vasi, Nivicë.

Rajonet problematike
Rajoni Tiranë: Për arsye remonti në linjën e TM është stakuar fideri 7/Ibe qe mbulon zonën pjesërisht Ibë
Zonat pa energji: Qereke (pjeserisht), Tapize, Pompat Tapize,
Gjithashtu pa energji janë edhe zonat : Valias pjesërisht, Pezë pjesërisht, Zall Bastar , Mullet, Mëzez pjesërisht dhe Shupal.
Rajoni Vlorë: Situata në qytet është nën kontroll. Numri më i madh i abonentëve pa energji raportohet të jenë në zonat rurale ku linjat janë të gjata dhe terreni mjaft i vështirë.
Zonat pa energji: Kocil, Kalalrat, Radhimë, Himarë, Gorisht.
Rajoni Durrës : Fushë Krujë, Rruga Krujes, Lagjia e Burgut, Kodra e Celëve, Lagjia e Delvinëve, Kastriot i Ri, Kastriot i Vjetër, Adem Gjeli, Arrameras, Vath.
Rajoni Berat: Fshati Pëllumbas, komuna Gradisht, Komuna Ballagat, Potom, Tomorricë.
Rajoni Elbasan : Komuna Labinot, Shushicë, Mollas, Pjesërisht qytet ELbasan.
Rajoni Burrel: Autostrada, Fushe Gjorm Pjesërisht, Zhej i Vogël Pjesërisht, Fshat Laç Pjeserisht; Gjormë; Komsi, Fshatrat Cerenec, dhe Arras, Fushe Cidhe.
Rajoni Korcë: Komuna Liqenas
Rajoni Gjirokastër: Pjeserisht Lazarat, Buz/Tepelene
Rajoni Lezhë: Raportohet për këputje përcjellësash si pasojë e erës së fortë e shkarkimeve atmosferike
Rajoni Shkodër: Në fiderin Hajmel janë dëmtuar disa shtylla për shkak të rritjes së nivelit të ujit në zonën e Vaut të Dejës.
Zonat pa energji: Bërdicë, Koman Pjesërisht, Kuc pjesërisht, Iballë, pjesërisht Hajmel, Bushat.
Rajoni Kukës : Cahan, pjesërisht Lekbibaj, Cahan.
Rajoni Korcë : Zona Voskop.
Grupet e punës së OSHEE janë në terren për të riparuar defektet sa më shpejt dhe normalizimin e situatës së furnizimit me energji

INFORMACION I ORES 10.00

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike po ndjek me vëmendje situatën e krijuar nga moti i keq me reshje shiu e erë që ka përfshirë vendin tonë.

Sipas informacionit të orës 10:00, i përcjellë nga dispeceritë rajonale në 11 drejtoritë rajonale të OSHEE në vend, mësohet se zonat më të prekura nga defektet gjatë natës kanë qenë Vlora, Tirana e Durrësi.

OSHEE ka angazhuar në terren rreth 1500 punonjës të organizuar në grupe që po riparojnë defektet e shkaktuara nga moti i keq.

Të gjithë hidrovoret janë në punë dhe furnizohen normalisht me energji

Theksojmë se janë marrë masa për furnizimin me energji të institucioneve të rëndësisë së vecantë, sic janë spitalet.

Në burimet e furnizimit me energji elektrike që janë nënstacionet 110/35/20/10/6kV dhe linjat TL 35kV ka difekt nenstacioni Vojnikë në rajonin e veriut.

Numri i fiderave me defekt është 39 ndërsa janë shfaqur probleme në degëzimet e disa fiderave që mbulojnë me energji kryesisht zonat e thella rurale.

Grupet e gadishmerisë së OSHEE-së janë duke riparuar këto segmente të rrjetit të dëmtuara gjatë natës nga reshjet e shiut dhe stuhia e erës.

Raoortohet për rrëzime të shtyllave, këputje të përcjellesave apo dëmtime të traversave.

Rajonet me mungesë energjie

Rajoni Tiranë: Qereke (pjesërisht), Tapizë, Pompat Tapizë,

Gjithashtu per arsye remonti në linjën e TM eshte stakuar fideri 7/Ibë qe mbulon zonen pjeserisht Ibe. Valias pjeserisht, Kamez pjeserisht, Preze, Pjeserisht, Peze Pjeserisht, Zall Bastar , Mullet.

Rajoni Durres : zonat Rashbull, Lagjet: SMT, Pallati Hark, Bakushe Visha, Tregtia, Hekurudha, Hasan ne Qytet Kruje; Rade, Kanapraraj, Ferme Sukth, Karpen, Manskuri, Sektor Rinia, Maminas

Rajoni Berat: Mertish, Hysgjokaj ne Lushnje.

Rajoni Shkoder: Pjeserisht qytet Shkoder, Zues, Berdice, Zagore, Kuc, rrenc pjeserisht, Shenkoll Tale, Iballe, Zejmen, Vau Dejes pjeserisht.

Rajoni Elbasan : Komuna Labinot

Rajoni Burrel: Autostrada, Fushe Gjorm Pjeserisht, Zhej Vogel Pjeserisht, Fshat Laç Pjeserisht; Gjorme; Komsi

Rajoni Korce: Komuna Liqenas

Rajoni Gjirokaster : Pjeserisht Lazarat, Buz/Tepelene

Rajoni Vlore: Amonice, Kocul, Kallarat, Radhime, Brataj, Babice Gorisht, Himare