OSHEE: 5 fidra të rinj, “unazë” për Durrësin

Përfitojnë 60 mijë banorë. Investim, 1.5 milionë euro

OSHEE përfundon një tjetër projekt më rëndësi, kësaj here në qytetin bregdetar të Durrësit. Me një investim prej 1.5 milionë euro, ka përfunduar ndërtimi i 5 fidrave të rinj që dalin nga N/stacioni i Spitallës dhe lidhen në formë unaze me fidrat e N/Stacionit të Shkozetit.

“Ky investim i radhës rrit sigurimin e furnizimit me energji elektrike të abonentëve që marrin energji elektrike nga keto 5 fidera 20 kV pasi do të lidhen unazë me fidrat ekzistues nga N/st Shkozet. Redukton frekuencën e shpeshtë të defekteve, si dhe bëjnë një lehtësim të ngarkesave në rrjetin ekzistues që furnizohen momentalisht nga N/st Shkozet”, deklaroi për mediat, administratori i OSHEE-së, z.Adrian Çela.

Sipas administratorit të OSHEE-së, investimi prek rreth 60 mijë banorë të qytetit të Durrësit dhe dhe jep siguri në menaxhimin më të mirë të ngarkesës në rrjet.

Të 5 fidrat shtrihen në akset rrugore “Aleksandër Goga”, “Aleksandër Moisiu”, “Rrugën e Dëshmorëve”, “Hafiz Podgorica” si dhe “Rrugën Egnatia”, si dhe prek zonat si:
Lagjen nr.7 rruga “Aleksandër Goga”, përballë shkollës “Nënë Tereza, prek Lagjen 8, lagjen 4 te rruga “Egnatia”, pranë shkollës së Muzikës, e deri te Lagja 1, e cila shtrihet nga Porti Detar, “Rruga Taulantia”, etj., përmes një linje 22.3 km të gjatë TM 20 kV.
image5v
Aktualisht në Durrës po investohen për ndërtimin e 4 fidrave të rinj në zonën e Shkozetit, me vlerë investimi 4 milionë euro.

“Kjo zonë, dikur industriale, është kthyer pas viteve ’90 në një “rajon” i tëri informal, i mbipopulluar dhe e me rrjet elektrik të mbingarkuar dhe kaotik, të amortizuar, etj. Këto 4 fidra të rinj do të garantojnë jo vetëm cilësi të furnizimit të konsumatorëve, por dhe siguri pasi do te kemi dy burime te ndryshme furnizimi (pra do të jenë në formë unaze)”, deklaroi Çela.

Deri më tani, OSHEE ka investuar dhe po investon në Durrës rreth 17 milionë euro.

Në të ardhmen pritet të financohen projekte të tjera me rreth 9 milionë euro të tjera, që prekin qytetin, por edhe zonat turistike dhe rurale të qytetit të Durrësit.

P.sh, do të nisë shumë shpejt rikonstruksioni i 22 kabinave, tejet të amortizuara, ku niveli i humbjeve është tejet i lartë, dhe që ndodhen në Durrës dhe përreth.
Pas ndërtimit të tyre sipas standardeve bashkëkohore, me linja ABC, humbjet zbresin në 8%, nga 30% që janë aktualisht, me vlerë investimi 800 mijë euro.