Emrat/OSHEE Shkodër, paditen në polici 22 abonentë, mes tyre edhe biznese

Kontrollet e ditëve të fundit në rajonin e Shkodrës, kanë zbuluar abuzues të shumtë me energjinë elektrike. Pavarësisht apeleve të shumta, janë me dhjetëra raste të zbuluara nga strukturat e Task Forcë dhe Kontroll-Verifikimi të OSHEE Shkodër, të abonentëve familjarë dhe privatë, të vjedhjes së energjisë elektrike.
Në prani të policisë gjyqësore, kanë shkuar për hetim të mëtejshëm 22 abonentë, të cilët janë kapur në flagrancë duke vjedhur energjisë, në kundërshtim me nenin 137 të Kodit Penal.

Abonentët e proceduar penalisht janë:

• Astrit B. dhe Kol Sh., abonentë të kapur duke u furnizuar me lidhje të paligjshme, pasi u është ndërprerë energjia pasi janë debitorë.
• Gjin Sh., debitor, me lidhje të dytë jashtë matjes.
• Bal F., abonent privat, biznes (bar-restorante), manipuloi matësin
• Frank L. dhe Mark Sh. rezultuan me matës të shkëputur
• Gjon N., me matës të fikur dhe furnizohej me lidhje të dy të jashtëligjshme
• Mrike K., abonent që furrohej pa patur kontratë dhe matës me OSHEE
• Vera L., furnizohej në mënyrë të jashtëligjshme me linjë të dytë
• Sami D., rilidhje e paligjshme e energjisë elektrike
• Ardita M., furnizohej me energji pa patur kontratë me OSHEE
• Ndriçim B., furnizohej me dy linja
• Gjon P., Petrit B. dhe Hilmi H., përfaqësues biznesi privat, u kapën duke u furnizuar me energji elektrike pa matës.
• Lule F., furnizohej me energji pa kontratë me OSHEE
• Faik Gj., ndërhyrje në matës, manipulim të dhënash
• Ndoc P., furnizohej pa patur kontratë me OSHEE
• Marije B., abonent privat, biznese, lidhje e paligjshme
• Arif F., furnizohej me lidhje të paligjshme
• Afrim V., furnizohej pa patur kontratë me OSHEE
• Mark L., lidhje e paligjshme e energjisë

Kontrollet vijojnë edhe gjatës ditës së sotme, në bazë të listës me renditjen e kontratave debitore dhe të prera për verifikim. Shoqërimet në polici janë bërë në prani të oficerit të policisë gjyqësore, i cili është i pranishëm me grupet e kontrollit të OSHEE, dhe ku bashkarish plotësojnë procesverbalin përkatës.

Pavarësisht se me zbatimin e reformës në sektorin e energjisë, Shkodra ka përmirësuar të dhënat e nivelit të humbjeve, nga 64 në 44% (10 mujori 2017), sërish konsiderohet problematike, duke patur parasysh rajonet përreth, si Kopliku dhe Puka, me nivel humbjesh rreth 60%.

OSHEE u bën thirrje abonentëve debitorë të mos zgjedhin rrugën e gabuar dhe ndëshkuese të vjedhjes së energjisë, por, në pamundësi pagesash, t’i drejtohen kompanisë për tu njohur me skemat lehtësuese të shlyerjes së faturave me këste të dritave.