Moti i keq, OSHEE merr masa për eliminimin e defekteve në rrjetin elektrik

featured moti

OSHEE Sh.A është duke ndjekur me përparësi furnizimin me energji elektrike të të gjithë konsumatorëve dhe në terren grupet e punës janë duke punuar për eliminimin e defekteve të shfaqura gjatë natës prej motit të keq, me reshje të dendura, stuhi dhe shkarkesa atmosferike.
Nga dispeceritë qendrore raportohet se rajonet më të prekura nga defektet janë Tirana, Durrësi dhe Shkodra, kryesisht zonat rurale (90%). Defektet janë kryesisht të llojit: këputje përcjellësash, thyerje izolatorësh, dëmtime kabllosh, uji në kabina, etj.
Në raport me situatën në mëngjes, të dhënat e orës 09:30 paraqesin një përmirësim të furnizimit me energji elektrike me 65%. OSHEE thekson se, “në kushtet e një moti me reshje dhe me prezancë uji në objektet elektrike, është e vështirë të ndërhyhet pasi rrezikohet jeta e punonjësit. Sikurse, disa fidera janë stakuar për masë sigurie nga vet kompania, për të evituar pasoja të mëtejshme në jetë njerëzish dhe defektesh”.
Duhet thënë se, vështirësi në riparimin e defekteve paraqitet ne zonat rurale ku kryesisht janë linja ajrore, gjë që sjell vonesa në riparimin e tyre per shkak të terrenit.
Të gjithë fiderat 20/10/6 kV që furnizojne me energji elektrike hidrovoret dhe institucionet e rëndësisë së veçantë jane në punë.

Në lidhje me problematikën në terren, konkretisht në rrjetin e tensionit të lartë TL, kemi në avari N/St Mifol dhe linjën 35kV Lanabregas – Qafë Mollë(disa fshatra pa energji).