Back

Moti i keq, OSHEE: Stabilizohet situata e furnizimit me energji elektrike

Kompania e Shpërndarjes së Energjisë, OSHEE, po ndjek me vëmendje situatën e krijuar në rrjetin e shpërndarjes si pasojë e motit të keq që ka përfshirë mbarë vendin.

Për menaxhimin sa më të mirë të iituatës, janë angazhuar në terren rreth 2 mijë punonjës nga 11 rajonet për të riparuar në kohë defektet e shkaktuara nga moti i keq.

Prioritet kanë qenë hidrovoret dhe furnizimi me energji i tyre pandërprerë.

Si pasojë e motit të keq, disa rajone si Shkodra, Lezha, Vlora, Kruja e Berati patën probleme në rrjetin e shpërndarjes, kryesisht në zonat rurale ku linjat janë ajrore që shtrihen në terren të vështirë malor.

Theksojmë se shumica e fiderave jaën stakuar si masë sigurie.

Megjithë kushtet e këqija të motit, brigadat tona të avarisë nuk kanë ndaluar punën në terren dhe brenda një harku kohor të shkurtër, defektet janë riparuar në masën 85 %.

Brigadat e OSHEE vijojnë punën në terren deri në riparimin e plotë të avarive dhe rikthimin e energjisë tek të gjithë abonentët.