Moti i keq. OSSH stabilizon situatën e furnizimit me energji elektrike

Prej disa ditësh, si pasojë e ndryshimeve drastike të motit, me reshje shiu e bore dhe temperatura të ulëta, rrjeti i shpërndarjes në disa zona të vendit u afektua duke shkaktuar probleme me furnzimin me energji elektrike për abonentët.

Operatori i Sistemit të Shpërndarjes, OSSH, në vijim të planit të masave për organizimin e punës në 11 drejtoritë rajonale, angazhoi në terren afro 2200 punonjës të brigadave të avarive, me qëllim eleminimin në kohë sa më të shpejtë të defekteve në fiderat dhe linjat e tensionit të mesëm.

Puna në terren u vështirësua dhe nga vërshimi I ujërave të lumenjve që në disa zona dolën nga shtrati sic ishte lumi Vjosa.

Nisur nga kjo situatë, OSSH ishte e detyruar të stakonte për masë sigurie disa fidera duke lënë pa tension disa kabina dhe nënstacione, sic ishte NST Grapsh dhe linja 35kV Ballsh-Poçem për efekt sigurie.

Në ndihmë të grupeve të tensionit të lartë të OSSH u afruan dhe grupet e avarisë së OST të cilat së bashku mundësuan riparimin e shpejtë të defektit dhe rikthimin e energjisë në pjesën më të madhe të abonentëve.

Defektet më të mëdha u shfaqën në zonat malore të Korçës, Burrelit dhe Dibrës.

Në këto zona vijon puna për riparimin e defekteve megjithëse terreni malor dhe ngricat vështirësojnë punën e grupeve të OSSH.

Në zonën e Korçës, defektet në rrjetin e OSSH u shkaktuan dhe nga palët e treta sic janë dy hecet Gjoka dhe Nica që operojnë në zonën e Korçës.

Përcjellat e tyre të djegur ranë mbi fiderat e OSSH duke lënë pa energji prej disa ditësh zonat Velçan, Strelcë, Moglicë, Lozhan, Senisht dhe Tresovë.

Në zonën e Dibrës,  vijon puna për vendosjen e shtyllave të rrëzuara në  fideirn Sllovë, përgjatë aksit Ceren dhe Vosije.

Në Gjirokastër vijon puna për rikthimin e linjës 35 kv Gjirokastra 2-Grapsh në punë dhe normalizimin e situatës me furnizimin me energji elektrike për zonat  Zagori, Grapsh, Dropull i Poshtëm dhe Dropulli i Sipërm

Në zonën e Shkodrës është vendosur në punë fideri i Kelmendit dhe një pjesë e kabinave në segmentin Lepushë-Budac dhe është rikthyer energjia në zonat që furnizohen me energji nga ky fider.