Moti i keq, përmirësohet situata e furnizimit me energji, riparohen 80 % e defekteve në rrjetin elektrik

featured dhermi
Prej ditës së hënë, situata e furnizimit me energji elektrike është rënduar në disa rajone të vendit, kryesisht në jug, si pasojë e avarive në rrjetin elektrik, shkaktuar nga moti i keq me reshje shiu intensive dhe stuhi ere.
Kompania OSHEE është duke ndjekur me vëmendje problematikat e shfaqura duke marrë masa në shtimin e numrit të punonjësve nga drejtori rajone të OSHEE në vend të cilët janë në terren dhe po punojnë për rikthimin e energjisë sa më parë tek të gjithë abonentët.
Nga informacioni që përcjell dispeceria qendore, falë punës intensive të brigadave të avarive, janë riparuar 80 % e fiderave nëe rang vendi si dhe është rikthyer energjia në rreth 84 % të konsumatorëve.
Rajonet më të prekura vijojnë të jenë Fieri, Tirana dhe Berati.
Në rajonin e Vlorës, i cili gjatë ditës së djeshme pësoi probleme të mëdha në rrjetin elektrik që furnizon qytetin dhe rrethinat.
Brigadat e avarive OSHEE Vlorë pasi morën masat tekniko-organizative u shpërndanë në zonat e prekura, ku në disa akse u punua në kushte aspak të favorshme moti.
Aktualisht, të gjitha defektet e shfaqura në këtë rajon janë riparuar duke risjellë energjinë tek të gjithë abonentët.