OSHEE: Normalizohet situata energjetike, vijon puna në zonat e përmbytura

10339307_10153386217136523_5807564282355134141_o

 

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, po ndjek me vëmendje situatën energjetike në vend, pas anomalive të krijuara në rrjet nga reshjet e shiut.

Informacioni i orës 12, i marrë nga 11 drejtoritë rajonale të OSHEE, të cilat përcjellin situatën energjetike cdo orë pranë shtabit të Divizionit të Shpërndarjes në OSHEE, tregon për një situatë normale të furnizimit me energji elektrike, me përjashtim të disa zonave të përmbytura një ditë më parë, në Lushnjë e Durrës.

Rreth 1800 punonjës të OSHEE janë në terren dhe po punojnë për eliminimin e të gjitha defekteve me qëllim rikthimin sa më shpejt të energjisë tek abonentët.

Sipas informacionit të përcjellë nga dispeceria qendrore e OSHEE, janë gjithsej 6 fidera pa energji të cilat furnizojnë zonat rurale të përmbytura.

Theksojmë se fiderat pa energji janë ajrore dhe ka vështirësi në terren për riparimin në kohë te defekteve , megjithë angazhimin maksimal të grupeve të avarive të OSHEE.

Zonat më të prekura nga difektet janë:

Tirane

ShenMeri(pjeserisht), Yzberisht(pjeserisht), Zona Shkoze, Zallbastar, Allias(pjeserisht), Babru)pjeserisht).

Durres

Katundi I Ri, Pompat Harizaj , Qerret.

Kukes

Mamez(pjeserisht) Surroj(pjeserisht), Qinamake(pjeserisht), Pac(pjeserisht), Golaj(pjeserisht).

Burrel

Komuna Orosh. Gurre e Madhe(pjeserisht).

Elbasan

Rase/Belsh, Labinot.

Berat

Divjake/Lushnje, Perondi/Kucove.

Korce

Voskopoje (pjeserisht

Te gjithe nenstacionet jane ne skeme normale.

Te gjithe linjat qe furnizojne hidrovoret jane ne pune

Fidrat qe furnizojne spitalet dhe konsumatore te rendesise te vecante jane te gjithe ne pune.