Moti i keq me stuhi bore dëmton shtyllat, OSSH riparon disa linja në Juglindje

Prej 24 orësh, disa zona të vendit po përballen me mot të keq, shoqëruar me kushe ekstreme reshje dëbore, në formë stuhie dhe shpejtësi ere.

Për pasojë janë dëmtuar linja dhe shtylla të rrjetit elektrik, duke prekur asetet e tensionit 110kV të OST dhe tensionin e lartë 35kV të OSSH, kryesisht në juglindje të vendit.

Zonat më problematike ishin ato të Korçës dhe Elbasanit, kryesisht zonat malore.

Grupet e punës së  OSSH #Korçë kanë riparuar disa prej linjave që u prekën nga defektet gjatë ditës së djeshme duke shkaktuar problem me furnizimin me energji në disa zona të Korçës e rrethinave të saj.

Megjithë kushtet e vështira të motit me reshje bore e temperatura të ulëta,  u riparua segmenti Ersekë-Mollas ku u evidentuan 6 kampata përcjellës të këputur dhe iu dha energji NST Mollas. Ndërsa u vendosën në punë dhe fiderat 10kv si dhe HEC Treskë.

Më herët, punonjësit e TL Juglindje #OSSH Korçë riparuan avarinë dhe në linjën Maliq-Lozhan duke i dhënë energji NST Lozhan. Ndërsa u vendosën në punë dhe Hecet e lidhur në  NST Lozhan

Prej mëngjesit të djeshëm vijon puna e brigadave të avarisë së OSSH #Korçë dhe drejtorisë së TL Juglindje dhe për riparimin e avarisë në linjën 35Kv Korçë-Bilisht e cila furnizon me energji qytetin e Bilishtit dhe fshatrat përrreth saj.

Shkak i avarisë kanë qenë dëmtimi i 13 shtyllave ku 6 prej tyre u thyen plotësisht ndërsa 7 të tjera pjesërisht.

OSSH ka angazhuar në terren 57 punonjës të saj, të cilët megjithë kushtet e vështira të motit, në një terren moçalor dhe me trashësi bore 30 cm po vijojnë punën për vendosjen e të gjitha shtyllave.

Aktualisht janë vendosur 4 prej shtyllave të thyera ndërsa vijon puna dhe për ngritjenn e 4 të tjerave, ku dy prej tyre janë shtylla ndërmjetëse. Ndërsa janë riparuar dhe 3 shtylla që u dëmtuan pjesërisht dhe vijon puna për 4 të tjera.

Në ndihmë të brigadës së TL Juglindje është dhe një grup pune e OST të cilët po punojnë intensivisht për rikthimin e energjisë sa më shpejt tek të gjithë abonentët.