OSSH rrjet të ri elektrik në Bërdicë, Rama: Transformimi rrënjësor, mungesë investimesh që nga koha e elektrifikimit

Kryeministri Rama ka inspektuar nga afër investimet e OSHEE-së në Bërdicë, Shkodër ku po punohet për ndërtimin e rrjetit të ulët me ABC linja. Gjithashtu OSSH po synon kalimin e tensionit të mesëm dhe atij të mesëm e të ulët në rrjetin e ri 20 kV investim i cili mbyllet brenda 102 ditëve. Kryeministri Rama tha se në raport me çfarë duhet të jetë ka ende shumë për të bërë, sepse kur morën detyrën, OSHEE ishte gropë e madhe dhe të gjithë këto linja ishin në mëshirë të fatit që nga koha e elektrifikimit, por se në raport me ku ishte, ndryshimi është nata me ditën.

Janë gati 1.3 milionë dollar të investuara në këtë projekt, nga i cili përfitojnë rreth 4000 qytetarë të zonës. Tre degëzimet e reja shpërndajnë energji në të gjithë zonën, teksa projekti siguron shpërndarje më të mirë të energjisë.