Prokurimi i energjisë, brenda Tetorit me sistem online

Operatori i Shpërndarjes së Energjisë Elektrike, OSHEE, do të realizojë brenda muajit tetor blerjen e energjisë përmes platformës së prokurimit online.

Drejtori i Shitjes dhe Tregtimit të energjisë në OSHEE, Elton Sevrani, gjatë një interviste dhënë gazetarit të TCH, Donald Jorgoni, shpjegoi se jemi në fazën finale të prezantimit të kësaj platforme.

“OSHEE ka disa muaj që ka hapur procedurën për krijimin e një platforme online.

Jemi duke testuar platformën me të gjithë subjektet pjesëmarrëse në tregun e energjisë, rreth 12, për të parë si do funksionojë kjo platformë.

Brenda muajit tetor, të detyruar dhe nga vendimi i fundit i ERE ne do të realizojmë blerjen e energjisë me platformën online”, ka deklaruar Sevrani.
Lidhur me procedurat e funksionit të kësaj platforme, drejtori i shitjes dhe tregtimit të energjisë ka shpjeguar se, të gjithë subjektet do të dërgojnë ofertat e tyre pas njoftimit nga

OSHEE të publikuar në kalendarin mujor e vjetor që do jetë në ëebsite e saj.

“Brenda një kohe shumë të shkurtër ne do të kemi ofertat që shpresojmë se do të jenë më efikase dhe më të shpejta dhe me cmim më të mirë se procedurat që ne realizojmë sot”, nënvizon drejtori i shitjes dhe tregtimit të energjisë në OSHEE, Elton Sevrani.

Në planet afatgjatë, platforma online e blerjes së energjisë elektrike, do ti mundësojë kompanisë OSHEE, si pjesëmarrëse në bursën ndërkombëtare, të

tërheqë më shumë ofertues dhe nga tregjet ndërkombëtare.